lauantai 11. huhtikuuta 2015

Jotkut päivät ovat parempia kuin toiset

Päivät jolloin voi istuttaa on niitä parhaita. Sellaisia kuin eilen ja tänään. Pelästyin hieman viime istutusbuumin jälkeen kun kommentoitte aikaista istuttamista. En osaa toppuutellakaan ja on pakko saada sisälle tilaa tuoksuherneille & muille kylvöksille joten entiset päätyivät maahan. Vein siis uudet kaunottaret ulos.
Kaksi messujouluruusua istutin Rusokuusamien alle, tämä on Double Ellen Picotee
Ja sen tummempi Pretty Ellen purple
Ennestään niiden seurassa kasvaa esikkoja
Samaan paikkaan niiden taustalle kiipeilemään vanhaan kuusamaan istutin myös minipienen Piilu-kärhön. Toinen kerta jo kun istutan Piilun, ensimmäinen versio paljastui Snow Queen -kärhöksi, saa nähdä kuka tämä mahtaa olla
Salaisen lehdon perukoille hopeisen kartiovalkokuusen (Sanders blue) juurelle pinkin sinivuokon, tuon tänne tienoille sen itsekseen kylväytyneen sinisenkin (joka on luonnossa lilahtava)


Keltavuokoissa näkyy nuppuja, vuoden paras aika käsillä...

Ja istutuspuuhat kiihtyvät vain...salaiseen lehtoon pari uutta pensasta, Pikkujasmike Erectus (tuosta nimestä tulee minulle vähän tuhmia ajatuksia, heh) ja Tammihortensian (Hydrangea Quercifolia Snow queen) jonka pitäisi kestää kuivuutta vähän paremmin
Hurja pörinä käy puutarhassa jatkuvasti, onneksi on krookukset ja muut aikaiset sipulit

Tohkeilin sen oman näsiäni parissa kunnes huomasin vieressä olevalla metsäkaistaleella paljon hienomman luonnonnäsiän. Kuvasin sitä innoissani ja yhtäkkiä kusiaiset marssivat suoraan korvaani puremaan. Piti ottaa ihan särkylääkettä niihin tuskiin. Vaarallinen luonto.

Kaistaleen alla on tälläinen suoalue

Kuvittelen aina, että tuo voimalinja on eiffeltorni. Kai aikuisetkin saa joskus leikkiä?
Vein Juudaksen ulos, tässä näkee hieman miten kaunismuotoinen puu on, istutan sen huomenna riskillä puutarhaan. Rohkea rokan syö.
Sisällä tuoksuherneet olivat likomassa ja nyt istutettuna. Teimme poikani kanssa pienen testin, pusseissa lukee keskimäärin 20 siementä, kolme pussia oli, ekassa 28 siementä, toisessa tasan 20 ja kolmannessa 38. Aika epätaisaista, sama valmistaja kyseessä vielä.
Ruusunätkelmät ovat itäneet 
Olen tosi rakastunut tähän roosanväriseen kiurunkannukseen, en raaskinut viedä sitä vielä pihalle vaan nautin kuistilla. Huomenna on sadepäivä ja ajattelin naputella krookusextraa lajikkeista, olen viime vuosina satsannut niihin ja olisi kiva katsoa tarkemmin yksityiskohtia.

20 kommenttia:

  1. Ihanat nuo sinun jouluruusut! Onpa kaunis myös tuo kiurunkannus!

    VastaaPoista
  2. Eiffeltorni ja kusiaiset :-D Sinun juttusi eivät ole koskaan tylsiä! Ihanaa luettavaa ja nähtävää. Upea tuo näsiä, ei ihme, jos pysyit kauan paikoillasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila. Kiva jos jaksat lukea :) Oli kyllä ihanan tuuhea Näsiä, tekisi mieli varastaa se metsästä, mutta kasvakoot siellä, käyn sitten ensi keväänä taas ihailemassa.

      Poista
  3. Ooh mistä olet löytänyt tuon kiurunkannuksen, kerro heti, kerro :D Entä tammihortensian? Itse kylvin sitä, mutta eipä ole ainakaan vielä itänyt:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Kiurunkannuksen ostin yhdeltä tutulta brittinaiselta facebookissa, tuli ihan postissa kotiin. Tammihortensiaa saa sieltä Pirilän Kukkatalosta Helsingistä, siellä oli ainakin kolmea erilaista lajia. Käy joskus hakemassa?

      Poista
  4. Sulla onkin hienot paikat, kun on oma eiffelikin hollilla :) Ihanat edelleen noi jouluruusut ja tuo kiurunkannus on aivan mahtava, kelpais!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kurjenkello. Joo tosiaan eiffeli täällä perusespoolaisella asuinalueella, heh!

      Poista
  5. Upeanvärinen kiurunkannus! Päivistä puheen ollen: tänään on ollut todella harmaa keli ja vettä on satanut koko päivän, joten puutarhapuuhat saavat odottaa sitä parempaa päivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Intianminttu. Täälläkin nyt harmaata ja sateista. Toivon, että saat siellä nyt auringonpaistetta!

      Poista
  6. Ihana viikonloppu takana, auringonpaistetta ja puutarhatöitä. Kaivoin maasta itsestään kylväytyneitä orvokkeja ja lemmikkejä ja vein ne kasvihuoneeseen ruukuissaan, ehkä kukinta aikaistuu edes vähän:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni. Ihanalta kuulosti viikonloppusi ja puuhasi! Ihanaa mikä kukkiva kasvihuone sinulla pian :)

      Poista
  7. Ihana blogikirjoitus :) En olekaan tullut mieleen, että siemenpussien sisältö voi vaihdella noin paljon. Tuo kiurunkannus on todella hiukea väriltään ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saara. Pikkuisen tosiaan vaihteli nuo siemenmäärät. Nyt vihdoin pääsin sinne blogiisi visiitillekin!

      Poista
  8. Ihan olet osannut ajoittaa istutuksesi hyvin, maahan on ihan sulaa eikä pakkasistakaan ole tietoa. Kimalainen on ainakin yhtä fiiliksissä kuin me puutarhahöppänätkin, nenä kiinni kukissa mennään. ihanat kuvat jouluruusuistasi, sinivuokoista ja näsiästä... ja aurinkoisesta keväästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria. Ihana kun kannustat! Todellakin sama fiilis itsellä, voisin vaan sukeltaa kukkien uumeniin jos mahtuisin! Kiitos kommentistasi :)

      Poista
    2. Kiitos Maria. Ihana kun kannustat! Todellakin sama fiilis itsellä, voisin vaan sukeltaa kukkien uumeniin jos mahtuisin! Kiitos kommentistasi :)

      Poista
  9. Ihana pörröinen pylly pilkahtaa krookuksesta :D

    VastaaPoista